Sony Tablet S



Sony tablety S genel özellikler
Tablet S donanımın kalbinde Nvidia Tegra serisinin mobil dünyada en çok kullanılan yonga setlerinden biri olan Tegra 2 modeli bulunuyor. 1 GHz frekansında çalışan çift çekirdekli işlemciye sahip olan bu yonga seti, başta oyun gibi grafik özelliğinin öne çıktı avantajlarıyla dikkat çekiyor. Bu güçlü işlemciye 1 GB boyutunda bir ara bellek (RAM) birimi eşlik ediyor ve ortaya hızlı bir tablet ürünü çıkıyor. Bu iki donanım elemanı açısından cihazı yeni çıkan Android tablet bilgisayarından ayıramıyoruz. Zira Tegra 2 işlemci ve onunla birlikte sunulan bu ara bellek oranı artık standart hale geldi.

Cihaz ekran boyutları itibariyle 10.1 inçlik sınıfa yakın olsa da tam ölçüler ekran genişliğinin 9.4 inç olduğunu gösteriyor. 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde görüntü üretebilen bu çoklu dokunmatik TFT LCD ekranın öne çıkan özelliği TruBlack görüntü teknolojisine sahip olması. TruBlack görüntü teknolojisi ile ekrana gelen ışık başarılı bir şekilde kırılıyor ve kullanıcının dış ortamlarda ekranı çok daha rahat görmesi sağlanıyor. Bu görüntü özelliği Sony tarafından üretilen Bravia model televizyonlar için yapılan çalışmalar çerçevesinden geliştirildi ve şimdi de tabletlere yansıtılmaya çalışılıyor. Diğer yandan ekran kalitesinin iyi olduğunu ve renklerin oldukça canlı bir şekilde sunulduğunu söyleyebiliriz.
Cihazda toplam iki adet kamera bulunuyor. Arka bölümde yer alan ana kamera 5 MP değerinde çözünürlüğe ve otomatik odaklanma (auto-focus) özelliğine sahip. Ancak ve maalesef bu kamerada LED flaş bulunmuyor. Ön yüzdeki kamera ise tipik bir VGA kamera olarak 0.3 MP değerlerinde. Bu nedenle görüntülü konuşmalar akıcı olsa da giden görüntün kalitesi iyi seviyede olamayabiliyor.
Tablet S, 16 ya da 32 GB depolama seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. Dileyen kullanıcılar cihazda yer alan mikro USB bağlantısı ile harici belleklerini bağlayabilir ya da mikro SD kart yuvası ile var olan depolama alanı arttırılabilir.


Sony Tablet S, Android işletim sistemini kullanıyor ve sahip olduğu özelliklerle bu işletim sisteminin en başarılı temsilcilerinden biri olacağa benziyor. Kutudan Android 3.1 Honeycomb sürümüyle çıkan cihaz, hızlı ve hemen beliren bir bildirimle Honeycomb 3.2 sürümüne yükseltilebiliyor. Diğer yandan tablet üzerinde Sony’nin kendisine ait bir arayüz ve yine kendine göre özelleştirilmiş bazı yazılım yapılandırmaları mevcut. Örnek olarak uygulamalar menüsü Sony tarafından biraz daha büyük boyutlarda sunuluyor ve Sony favoriler başlığı ile eklenen bölümler yer alıyor. Sony, bu cihazla beraber kendisine has kitap okuma uygulamasını da kullanıcılara sunuyor.
 
Tablet S’in en önemli özelliklerinden biri de Sony PlayStation sertifikasına sahip ilk tablet olması. Bu özelliğin getirdiği avantaj ise PlayStation için geçmişte üretilmiş oyunların Sony Tablet PC cihazlarına özel olarak yeniden hazırlanması. Bu doğrultuda şimdilik en popüler oyunlardan biri olan Crash Bandicoot ve Pinball Heroes, oyun sever tablet kullanıcılarına sunuluyor. İlerleyen dönemlerde sadece bu alan özel “PlayStation Store” alanı açılacağını belirtelim. Söz konusu oyunları oynamak için hazırlanan yazılım, kişiden kişiye değişebilecek ekranı kavranış boyutlarını düşünerek kişiselleştirilmiş kontrol alanları yaratılmasını sağlıyor. Yani oyun oynarken ekran üzerinde belirlen kontrol alanlarını büyütüp küçültebiliyor ya da yerlerini değiştirebiliyorsunuz.
Sony, bu tabletle birlikte iddialı bir mobil tarayıcı deneyimi yaşatmakta iddialı görünüyor. Bu konuyu özellikle dile getiren Sony yetkilileri, ortaya koydukları tarayıcı ve internet deneyimi ile pek de haksız görünmüyorlar. Oldukça canlı ve akıcı bir tarayıcının bulunduğu cihaz, flaş desteği sunuyor. Açıkçası en akıcı internet tarayıcının Tablet S üzerinde yer aldığını söylemek tutarlı bir iddia olacaktır.
Ürünün yazılım parçacıklarından biri de kamera uygulaması. 5 MP değerinde olduğunu yazımızın başında belirttiğimiz arka kamera ile saniyede 30 kare olmak üzere sorunsuz 720p HD değerinde video çekmek mümkün. Ancak 1080p video çekimlerinde performans istenilen seviyede değil.
 
Yazılıma dair söyleyebileceğimiz en dikkat çekici unsur, “Remote Control” adını taşıyan uzaktan kumanda özelliği. Başta Sony televizyonlar olmak üzere cihazda yer alan kızılötesi donanımı sayesinde bazı diğer ürünleri kontrol etmek mümkün. Bağlantılar bölümünde bahsedeceğimiz DLNA sayesinde tablet üzerindeki medya öğelerini televizyonlara göndermek için de bu yazılımı kullanabiliyorsunuz.
 
Şunu doğrudan söyleyebilirim ki, Tablet S harikulade bir tasarım sahip! 241.2 x 174.3 x 10.1 milimetrelik ölçüleri bulunan ürünün ağırlığı ise sadece 598 gram. Bununla birlikte ürünün farklı tasarımı ürünün elde daha hafif hissedilmesini sağlıyor. Sayfaları katlanmış bir dergiye benzeyen ve özellikle de yan tutulduğunda elde bir tablet değil de dergi bulunduğu izlenimi yaratan tablet, gelecek nesil tabletlere de ilham kaynağı olabilir. Zemine bırakıldığında sahip olduğu tasarım sayesinde bakış açısına yönelik eğimli duran ekran, cihaz üzerinde yazı yazmayı ve okumayı da kolaylaştırıyor.
 
Cihazı üzerinde yer alan donanım parçacıkları arasındaki bağlantı birimlerinden ilki 72 Mbps hıza kadar çıkabilen kablosuz bağlantı, 802,11 b/g/n Wi-Fi özelliği. aGPS özelliği ile birlikte Bluetooth 2.1 + EDR bağlantısı bulunuyor. Depolamaya dair verdiğimiz bilgilerde olduğu gibi, USB 2.0 sürümüne sahip yüksek hızlı USB yuvası mevcut. SD ve SDHC depolama girişlerinin de eklendiği cihazın 3.5 milimetrelik kulaklık girişi bulunduğu da söyleyelim. Ürünün en mühim bağlantı özelliklerinden biri de DLNA desteği. Ancak tüm bunların yanı sıra cihazda HDMI çıkışının olmaması önemli bir olumsuz özellik olarak karşımıza çıkıyor.
Sony dediğimizde aklımıza gelen ilk şeylerden biri de güçlü multimedya teknolojisidir. Bu teknolojisinin başarılı bir şekilde yansıtıldığı Tablet S, Honeycomb’ın hâlihazırda var olan üç boyutlu çoklu ortam yapısının üzerine +1 ekliyor. Diğer yandan bu arayüze alternatif bir Sony video galerisi de var. Üründe yer alan DLNA desteği ile video ve müzik öğelerini televizyona kablosuz olarak taşımak mümkün. Tabii ki bu özelliğin çalışması için uyumlu bir televizyon şart.
 
Depolanabilir enerji tablet bilgisayarlar için en önemli konulardan biri. Sony’nin bu cihazında da 5000 mAh değerinde bir Lityum iyon pil yer alıyor. Standart kullanım halinde 8 saate kadar dayanabilen pil için iyi bir not verilebilir.
Tablet S, Sony’nin ilk tableti olma özelliğiyle hâlihazırda özel bir yere sahip. Bununla birlikte işlemci ve ara bellek açısından artık standart diyebileceğimiz yapıya sahip. Zira iyi bir tabletin artık en az çift çekirdekli işlemciye ve 1 GB boyutunda bir ara belleğe sahip olması gerekiyor. Tasarımıyla gerçek bir farkındalık ortaya koyan ürün, bu özelliğiyle rakiplerinden birkaç adım öne çıkıyor. Kullanılabilirliğin oldukça yukarı çıkarıldığı bu tasarım, özellikle kitap ya da doküman okumak için tablet alan kullanıcıların hemen gönlünü kazanabilir.
PlayStation sertifikasına sahip bir tablet, oyun sever tablet kullanıcıları için birkaç ay sonra harikulade oyun deneyimleri sunmayı vadediyor. Zira Sony cephesinde bu konuya özel bir ilginin bulunduğu ve devamının güçlü bir şekilde geleceğini söyleyebiliriz.
DLNA bağlantısı başta olmak üzere sahip olduğu kablosuz bağlantılarla iyi bir tablet diyebileceğimiz bu Sony tablet, Türkiye’ye ilk olarak 16 GB depolama özelliğine sahip SGPT111TR modeliyle geliyor. 1150 TL ve dolaylarında seyreden etiket fiyatıyla ne ucuz ne de pahalı diyebileceğimiz cihaza 5 Ekim itibariyle stok desteği geleceği açıklandı.
Password: www.cepvadisi.blogspot.com




Share your views...

0 Respones to "Sony Tablet S"

Yorum Gönder

ECBanner Ping your blog, website, or RSS feed for Free ECBanner
Copyright © 2011 CepVadisi Güncel Cep cepvadisi.blogspot.com'da bulunan yazı ve resimler kaynak belirtilmeden kopyalanamaz. Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, [ozkan@mail.nu] adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.

http://mac.memurvadisi.com http://odev.memurvadisi.com http://cep.memurvadisi.com http://arama.memurvadisi.com http://bebek.memurvadisi.com Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları *Maçlar * Ödevler * Arama Motoru * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr iyinet 2012 seo yarışması llhtnbşklhyktr iyinet 2012 seo yarışması llhtnbşklhyktr iyinet 2012 seo yarışması llhtnbşklhyktr enguncelhaberlerivesondakikahaberlerinihaberadantakipedin
 

© 2010 Memur Cep All Rights Reserved Converted into Blogger Template by memurvadisi.com